Lillesand frøbibliotek

HVORDAN BRUKE FRØBIBLIOTEKET?

  • Ordningen med utlån er basert på tillit.
  • Du trenger ikke å ha levert frø til frøbiblioteket for å kunne låne, men du forplikter deg til å prøve å levere tilbake frø om høsten.
  • Pakk frøene inn i egne frøposer ( gjerne selvlagde ) og lever dem merket med frøsort.

 

FRØSORTER I FRØBIBLIOTEKET 2021* Akeleie / Asters/ Blodbeger/ Blomkarse / Busknellik / Chili / Erteblomster / Gresskar / Hagepoppelrose / Hvitløk / Judaspenger /  Kattost Malva / Ridderspore/ Ringblomst / Ruccolla / Rød kløver / Solsikker / Stokkroser / Sukkererter / Tagetes små og store / Tomater / Ulike ( frø som bare er enkeltvise poser : Paprika, Agurk, Melon, Lavendel, Gule liljer, Kornblomst, Makedoniarødknapp, Dagblomst, Stjerneskjerm, ) / Valmuer

* I desember teller vi frøposer og oppdaterer sortslisten til neste år. Vi låner ut hele året og derfor kan vi gå tom for enkelte sorter. 

LILLESAND FRØBIBLIOTEK – ET SAMARBEID

Frøbiblioteket i Lillesand ble åpnet onsdag 21. september 2016. Frøene i Lillesand frøbibliotek er bidrag fra kommunens innbyggere og andre frøsamlere. I starten var dette et prosjekt i samarbeid mellom Lillesand folkebibliotek og Enhet for miljø, drift og samferdsel i Lillesand kommune. Frøbiblioteket er ellers støttet av Sand birøkterlag, Naturvernforbundet og Norges Husflidslag. Sparebanken Sør sponser Settepotetaksjonen. Vi ønsker gjerne å knytte flere “grønne” organisasjoner til prosjektet.

Å ta vare på og benytte seg av ressursene rundt oss, er viktig kunnskap og viktig å formidle.

På sikt ønsker vi å bygge opp en frøsamling som er tilpasset vårt lokale klima. Sukkerertene, for eksempel, er en herdig sort som har vært dyrket i generasjoner i Lillesand.

Her finner du en oversikt over frøbibliotek i Norge 

Hver vår inviterer vi 1 klasse og barnehagene til å delta på en “settepotetaksjon”. Les mer om aksjonen her.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!