Frøbibliotek

Lillesand Frøbibliotek – lån, dyrk og lever

HVORDAN BRUKE FRØBIBLIOTEKET?

 • Du trenger ikke å ha levert frø til frøbiblioteket for å kunne låne, men du forplikter deg til å prøve å levere tilbake frø om høsten.
 • Om høsten mottar vi frø. Pakk frøene inn i egne frøposer ( gjerne selvlagde ) og lever dem merket med frøsort.
 • Om våren låner vi ut frø. Da kan du låne andre frø, dyrke og gi noen frø tilbake til frøsamlingen om høsten.

  NYHETSMAIL FRA FRØBIBLIOTEKET.

  Vi vil invitere til samlinger om frø, frøsanking og dyrking. Er du interessert i en nyhetsmail fra frøbiblioteket? Send din mail til biblioteket@lillesand.kommune.no med emnet frøbibliotek.

  FRØSORTER I FRØBIBLIOTEKET ( 2017/ 2018 )

  Akeleie / Blomkarse / Busknellik / Erteblomst / Gresskar / Kattost Malva / Kruspersille / Oregano/ Pyntekorg ( Cosmos ) /Ringblomst / Ridderspore/ Stokkroser/ Solsikke / Ulike ( frø som bare er enkeltvise poser : Løvemunn, Sommerlevkøy, Ungarsk paprika ) / Valmuer / Voksbønne

  LILLESAND FRØBIBLIOTEK – ET SAMARBEID

  Frøbiblioteket i Lillesand ble åpnet onsdag 21. september 2016. Dette er et prosjekt i samarbeid mellom Lillesand folkebibliotek og Enhet for miljø, drift og samferdsel i Lillesand kommune. I tillegg blir prosjektet støttet av Sand birøkterlag, Naturvernforbundet og Norges Husflidslag.

  Frøbiblioteket blir sponset av Bo møbler Røed interiør og Sparebanken Sør.

  Vi ønsker gjerne å knytte flere «grønne» organisasjoner til prosjektet.

  Frøbibliotek finnes ved flere bibliotek i USA (Seed libraries) og har spredt seg til flere land. I Norge var Deichmanske bibliotek ( Oslo ) først ute. Lillesand er det andre frøbiblioteket. Og vi håper det kommer flere. Å ta vare på og benytte seg av ressursene rundt oss, er viktig kunnskap og viktig å formidle. Ny forskning viser også at lokal forankring og det nære tenner engasjement for miljøet.

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!