94 17 20 52 ikke sms biblioteket@lillesand.kommune.no

Besøk 

Ønsker du en omvisning med en gruppe? Vil du ta med en skoleklasse på besøk til folkebiblioteket? Send oss gjerne en mail så lager vi en avtale for besøket biblioteket@lillesand.kommune.no

Billedbokstunder 

Dette er et tilbud til de yngste (3 – 6 år). Vi leser en bok, ser kortfilm og etterpå tegner vi litt. Start kl. 10.30. Varighet 45 min. Barnehagene får tilsendt en egen mail med datoer. Påmelding på mail til biblioteket@lillesand.kommune.no

Bokkasser

Dette er et tilbud til skoler og barnehager i kommunen. Vi setter sammen bøker, lydbøker og filmer som passer tema og aldersgruppe. Oppgi navn på skole eller barnehager og kontaktperson. Bokkassen settes sammen på mandager og vi sender ut mail når den er klar til henting.  Lånereglene gjelder også for bokkassene. Dette er et lån og bøkene må behandles pent. Send mail til biblioteket@lillesand.kommune.no.

Håndarbeidskafé 

På håndarbeids-kafeen er alle velkomne. Her lærer vi av hverandre, utveksler erfaringer, og kanskje lærer vi noen nye teknikker. Det spiller ingen rolle om du har erfaring eller ei med noen form for håndarbeid. Ta med et håndarbeid og ta turen innom. Se “Hva skjer?” for datoer og møtetid.

Dyrkeaksjonen

Hvert år inviterer vi barnehager og 1 klasse i grunnskolen til å bli med på et dyrkingsprosjekt. Dette har tidligere vært settepoteter og solsikker, og i år er det gulerøtter. Dette er et arrangement i regi av Lillesand frøbibliotek. Fokus er formidling av kunnskap om diverse planter og det å dyrke og høste det man selv planter. Folkebiblioteket sender ut invitasjon om våren og deler ut de aktuelle frøene/settepotetene.

Skolebibliotek og samarbeid

Vi samarbeider med skolebibliotekene i kommunen og inviterer til nettverksmøter to ganger i året. Vi deler tips og erfaringer. Et årlig forfattertreff i skolene og Sommerles er en del av samarbeidet.
 

Sommerles

Dette er en digital lesekampanje med fokus på leseglede. Målgruppe er elever i grunnskolen. Folkebiblioteket sender ut informasjon til skolene og skolebibliotekene i mai. Elevene registrerer seg på sommerles.no.

Spilltorsdag

Hver torsdag kl. 16.00 kan barn og unge spille de ulike spillene vi har på Nintendo Switch og Playstation 5. Vi har blant annet Mario party, MarioKart og Ninjago lego på Nintendo Switch, og Minecraft og FC23 (Fifa) på Playstation 5. Kom alene eller ta med venn. Avlyst disse datoene: 28. mars, 9. mai og 16. mai. Endringer kan forekomme.

Datahjelpen

Vi har fast spørretime hver onsdag mellom 12.00 og 14.00 på biblioteket og kommunetorget. Ingen timebestilling – det er bare å møte opp. Du kan medbringe egen PC, nettbrett eller smarttelefon – eller få veiledning på våre datamaskiner. 

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!