94 17 20 52 ikke sms biblioteket@lillesand.kommune.no

Besøk 

Ønsker du en omvisning med en gruppe? Vil du ta med en skoleklasse på besøk til folkebiblioteket? Send oss gjerne en mail så lager vi en avtale for besøket biblioteket@lillesand.kommune.no

Billedbokstunder 

Dette er et tilbud til de yngste ( 3 – 6 år )  Vi leser en bok, ser kortfilm og etterpå tegner vi litt. Start kl. 10.30 Varighet 45 min Barnehagene får tilsendt en egen mail med datoer.

Bokkasser

Dette er et tilbud til skoler og barnehager i kommunen. Vi setter sammen bøker, lydbøker og filmer som passer tema og aldersgruppe. Oppgi navn på skole eller barnehager og kontaktperson. Bokkassen settes sammen på mandager og vi sender ut mail når den er klar til henting.  Lånereglene gjelder også for bokkassene. Dette er et lån og bøkene må behandles pent. Send mail til biblioteket@lillesand.kommune.no.

Strikkekafe 

På strikkekafeen er alle velkomne! Om du nettopp har begynt å strikke eller er en erfaren strikker, spiller ingen rolle. Vi lærer av hverandre, utveksler erfaringer og lærer kanskje noe nytt. Ta med garn og ta turen innom. Se “Hva skjer?” for datoer og møtetid.

 

Settepotetaksjon

Dette er et arrangement i regi av Lillesand frøbibliotek. Målgruppe er barnehager og 1 klasse i grunnskolen. Fokus er formidling av kunnskap om det å sette og høste egne poteter. Folkebiblioteket sender ut invitasjon om våren og deler ut sekker med settepoteter.

Skolebibliotek og samarbeid

Vi samarbeider med skolebibliotekene i kommunen og inviterer til nettverksmøter to ganger i året. Vi deler tips og erfaringer. Et årlig forfattertreff i skolene og Sommerles er en del av samarbeidet.


Sommerles

Dette er en digital lesekampanje med fokus på leseglede. Målgruppe er elever i grunnskolen. Folkebiblioteket sender ut informasjon til skolene og skolebibliotekene i mai. Elevene registrerer seg på sommerles.no.

Datahjelpen

Vi har fast spørretime hver onsdag mellom 12.00 og 14.00 på biblioteket og kommunetorget. Ingen timebestilling – det er bare å møte opp. Du kan medbringe egen PC, nettbrett eller smarttelefon – eller få veiledning på våre datamaskiner. For tiden ber vi om at du bærer munnbind under veiledningen.

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!