94 17 20 52 ikke sms biblioteket@lillesand.kommune.no

Samlingen vår

Aviser og tidsskrifter

På biblioteket kan du lese dagens aviser. Tidsskrifter kan lånes med hjem.


Bøker 

Biblioteket har en aktuell samling av både fag- og skjønnlitteratur for barn og voksne. I tillegg har vi en stor lokalsamling av bøker om Lillesand og Sørlandet, og på Lillesand By- og sjøfartsmuseum finnes også en liten boksamling med lokale bøker.
http://www.librarything.com/profile/Lillesandmuseet
www.lillesandmuseet.com


Gabriel Scott

Biblioteket har en stor Gabriel Scott- samling som er plassert til utlån i et eget rom «Gabriel Scotts plass». Rommet inneholder bøker, fotografier og andre gjenstander som kan knyttes til sørlandsdikteren. Bøker som ikke er til utlån er plassert i et eget bokskap som utstilling.

Gabriel Scott ble født 8. mars 1874 i Skottland og døde 9. juli 1958 i Arendal. Han bodde i huset Maagereiret ved Galtesund i over 40 år. Gabriel Scott bodde deler av barndommen i Høvåg og handlingen i flere av bøkene hans er lagt til Høvåg og Lillesand. Hans mest kjente verker er blant annet Kilden, Jernbyrden, Pider Ro’s historier, Fant og De vergeløse. Han skrev en rekke populære bøker og regnes sammen med Vilhelm Krag som «Sørlandets dikter». Gabriel Scott Selskabet
Facebook Gabriel Scott


Film og lyd

Du kan låne filmer på dvd for barn og voksne. Vi har en lite samling musikk-cd’er for barn og lydbøker på cd for både barn og voksne. Film og lydbøker kan også lånes digitalt.


Lillesand frøbibliotek

Ordningen er basert på tillit. Du kan låne frø hele året. Du trenger ikke å ha levert frø til frøbiblioteket for å kunne låne, men du forplikter deg til å prøve å levere tilbake frø om høsten. Pakk frøene inn i egne frøposer ( gjerne selvlagde ) og lever dem merket med frøsort. I desember teller vi poser og oppdaterer sortslisten.

Frø til utlån i 2024:

Blodbeger / Blomkarser / Busknellik / Erteblomster / Gressløk / Koriander / Kornblomster / Kruspersille / Persillerot / Purreløk / Reddiker / Riddersporer / Ringblomster / Salat / Solsikker / Sommerblomster / Sukkererter / Timian / Tomater / Valmuepioner / Ulike ( frø som bare er enkeltvise poser eller blandet )

Frøbiblioteket i Lillesand ble åpnet onsdag 21. september 2016. Frøene i Lillesand frøbibliotek er bidrag fra kommunens innbyggere og andre frøsamlere. Frøbiblioteket er ellers støttet av Sand birøkterlag, Naturvernforbundet og Norges Husflidslag. Sparebanken Sør sponser Settepotetaksjonen. Vi ønsker gjerne å knytte flere “grønne” organisasjoner til prosjektet.

Vi tar gjerne også imot nye frøsorter, forslag og tips.

 

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!