Besøk biblioteket

Tilbudet til skoler vil høsten 2020 bli satt på vent av hensyn til smitteverntiltak. Større grupper som barnehager og skoler har dessverre ikke tilgang til biblioteket. Barnehager kan likevel ta med små grupper ( inntil 5 barn ) forutsatt at det er nok voksne per barn.

Vi har satt av tid tirsdag og onsdag 10 – 10.45 til klassebesøk. Bestilles på mail i god tid. Send spørsmål til biblioteket@lillesand.kommune.no

Vi gir tilbud om bokprat, tips til gode bøker eller prater om andre emner knyttet til læreplan og kunnskapsformidling. 1 – 3 klasse kan be om en billedbokstund. Har ikke elevene lånekort – kan de få det nå. Skjemaet for å få lånekort må fylles ut av foresatte og leveres folkebiblioteket et par dager før besøket. Skjema og mer informasjon om lånekort finner du her.

Barnehager ønsker gjerne å besøke biblioteket med grupper av barn. Målet må være å bli kjent med biblioteket og bruke samlingen som en ressurs i språkstimuleringen. I tillegg kan barnehagene bestille en bokkasse til høytlesningstunden i barnehagen. Les mer om ordningen her.  

Forbered barna til besøket. Snakk om hva dere skal gjøre. Planlegg nok voksne og riktig tid. Nok voksne vil avhenge av gruppen barn. Lengde på besøket vil avhenge av alder på barna. Øvelse gjør mester! Planlegg flere besøk slik at barna får øvd seg.

Barn fra Bergstø barnahage besøker biblioteket. Bildet er tatt av journalist Carl Christian Engstad i Lillesandsposten

I trappa i barneavdelingen har vi laget litt god plass til de minste som ønsker å spise niste på biblioteket. Spør etter feiebrett hvis det blir mye smuler.

Barnehager og de yngste barna i kommunen får tilbud om billedbokstunder. Les mer om ordningen her

 

Translate »

Pin It on Pinterest

Click to listen highlighted text!